Marthe Philipse

De hopeloze heks weet het beter

Illustraties: James Murphy
Vertaling: Renate Poper
Vertaling: Marthe Philipse
Vertaling: Marthe C. Philipse

Hopeloze Heks Merel Hobbel weet zeker dat ze dit semester niet in de problemen zal komen. Ze heeft een bijzonder werkstuk gemaakt in de vakantie met de moeilijkste toverspreuk die ze ooit heeft bedacht. Ze weet zeker dat de hele school diep onder de indruk zal zijn. Maar dan wordt haar werkstuk gestolen...

€7,99

Vrolijke taarten voor kids

70 smakelijke kindertaarten
Een verjaardag is niet compleet zonder een uitbundig versierde taart. De spectaculaire taarten en cupcakes in dit boek zijn geschikt voor de kleintjes, maar ook voor tieners en volwassenen. En natuurlijk kunnen de kinderen helpen met versieren. Van cupcakes tot kastelen, van elfjes tot spoken: er zijn zoveel mogelijkheden dat je vast niet wilt wachten tot een verjaardag, maar meteen de mixer pakt!
De handige stap-voor-stapaanwijzingen en de vrolijke foto¿s maken het bereiden
van de taarten tot een feest op zich!

€11,99

Lonely Planet Wereldwonderen

hoe ze zijn ontstaan en waarom ze zo prachtig zijn

Wat is het verhaal achter de wonderschone Taj Mahal? Waarom staat de toren van Pisa scheef? Waarvoor diende de Chinese Muur? Hoe is het Great Barrier Reef ontstaan? Al deze vragen worden beantwoord in Lonely Planet Wereldwonderen. Dit boek onthult de geheimen van 50 wereldwonderen, gemaakt door de mens of van de natuur.

€24,99

KOOK! Betaalbare familiemaaltijden

Veel mensen verlangen terug naar de eerlijke, oprechte maaltijden uit hun jeugd stevige maaltijdsoepen, pastaschotels of vlees- en gevogeltegerechten die jarenlang favoriet waren in de familie. In dit boek -uit onze serie Kook- vindt u talloze van dergelijke oude favorieten, inclusief desserts en een brede selectie aan groentegerechten. We leven in een tijdperk waarin tijd haast nog moeilijker te vinden is dan de meest exotische specerij. Daarom herbergt dit boek tevens talloze slimme ideetjes om snel een betaalbare maaltijd klaar te maken.

€4,99

De sprookjes van Andersen

De Deense schrijver, dichter en toneelauteur Hans Christian Andersen (1805-1875) schreef 156 sprookjes die sinds hun verschijning een vaste plaats hebben verworven in de wereldwijde sprookjesliteratuur. Hij schreef zijn verhalen, waarin hij laat zien hoe mooi en bijzonder alledaagse dingen en gebeurtenissen kunnen zijn, in een directe, natuurlijke stijl die kinderen aanspreekt. Onder de oppervlakte van de schijnbaar normale en voor kinderen begrijpelijke sprookjes schuilen echter diepe gedachten en betekenissen, die vaak verontrustend, ironisch of satirisch zijn.

€9,95

Vrouwen, hoeden en Hitler

het verhaal van een Weense hoedenmaakster in de Tweede Wereldoorlog

De verbazingwekkende reis van Trudi Kanter - een Oostenrijkse jodin, wier moed, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen zowel haar als haar geliefden veilig de bezetting van Europa door Hitlers nazi's doorloodste - is een herontdekt meesterwerk. In 1984 werden de opmerkelijke memoires van Trudi Kanter gepubliceerd door N. Spearman in Londen. Grotendeels ongelezen, werd de oplage uit de handel gehaald tot het in 2011 werd herontdekt door een Britse redacteur.

€9,95

De bovenkamer van de puber

wat denken ze nou?!

De puberteit is een van de meest stressvolle en stormachtige periodes waar een kind doorheen gaat. En daar geven ze uiting aan ook! Het is dan ook niet vreemd dat de meeste ouders, zelfs degenen die het meest invoelend zijn, dikwijls met de handen in het haar zitten en vol onbegrip het onvoorspelbare gedrag van hun pubers aanschouwen. Door de steeds grotere rol van de sociale media zijn daar de afgelopen jaren lijken daar zelfs nog een aan complicaties bijgekomen te zijn. Dus vragen ouders zichzelf dikwijls af: Wat denken ze nou?!

€19,95

Liefdevolle taarten en koekjes

Peggy Porschen is uitgegroeid tot dé expert op het gebied van taartdecoraties: ze bakte stijlvolle taarten, chique cupcakes en fraai versierde koekjes voor sterren als Elton John en Stella McCartney.
In dit boek richt Porschen zich op haar grote specialiteit: romantiek! Liefdevolle taarten en koekjes bevat recepten voor verrukkelijke taarten en koekjes voor alle romantische gelegenheden voor Valentijnsdag, het aanzoek, de verloving en vrijgezellenavond en natuurlijk grootse, gelaagde bruiloftstaarten voor de grote dag zelf.

€19,99

KOOK! Op tafel in 20 minuten

Dit boek staat boordevol ideeën voor snelle en voedzame maaltijden. Onze koks hebben de lekkerste en makkelijkste recepten uitgeprobeerd en geproefd, en presenteren u nu vol trots meer dan 80 heerlijke maaltijden die u heel eenvoudig thuis kunt bereiden. U kunt kiezen uit heerlijke groenteschotels, veelzijdige visrecepten, vlees en gevogelte, hartige snacks of zoet lekkers, ontbijtsuggesties en nog veel meer. Geniet van de resultaten én van het gemak waarmee u met dit boek -uit onze serie Kook- de heerlijkste gerechten op tafel tovert.

€4,99

Coca Cola 30 verrassende recepten

30 recepten in een prachtig vormgegeven boek
Wat hebben Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes met citroen, Keftas met groenten en yoghurtdip en Tiramisu van aardbeien met elkaar gemeen? Ze bevatten allemaal een geheim ingrediënt: Coca-Cola.
In dit boek vindt u 30 heerlijke recepten waarin deze cola is verwerkt. En het is echt niet alleen geschikt voor zoetekauwen, want er staan ook veel hartige gerechten in.

€8,99

25 Dingen die kinderen niet lusten

en hoe je er 24 toch verleidelijk maakt

Je kunt nog zoveel vrolijke kinderkookboeken in de kast
hebben staan, als je kind een lastige eter is, heb je er weinig
aan. Fiona Faulkner onthult in dit boek een scala van trucs en
recepten, waarmee ze, door middel van haar populaire
workshops, de eetgewoonten van talloze kinderen heeft
veranderd. Haar techniek laat kinderen op een relaxte, speelse
wijze, en in hun eigen tempo, kennismaken met eten.
Die dingen waar de meeste kinderen en dus ouders!
moeite mee hebben tijdens etenstijd komen aan de orde. Van

€12,99
Subscribe to RSS - Marthe Philipse